Kırlarda, dağlık bölgelerde yabani olarak yetişen manzaralı bir ağaçtır, meyveleri küçük muşmulaya benzer.Kırmızı ve sarı meyve veren çeşitleri vardır, meyvelerinde bol miktarda C vitamini bulunur.
- -Bir bardak sıcak suya bir tatlı kaşığı çiçek+yaprak konur, 20 dakika sonra süzülür.Bu suya 2 veya 3 çay kaşığı balda ilave edilebilir.Günde 2-3 bardak içilir.Meyveleri de kaynatılabilir.
- -Kalbi kuvvetlendirir.Kalp çarpıntısı ve damar spazmları, kalp ritim bozukluğu, kalp kasları zafiyeti, kalp krizi sonrası yüksek kan basıncı durumlarında çok faydalı olduğu gibi; uykusuzluk, dikkati toplayamama, yüksek tansiyon, baş dönmesi ve kulak çınlamasında da şifa verir.
- -Tıbbi tedaviyi destekleyici olarak da kullanılabilir.
- -Damar sertliğine iyi gelir.
- -Kolesterolü düşürür
- -Cinsi gücü arttırır.
- -Kadınlarda aybaşı ifrazatını çoğaltır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder