Bumerang - Yazarkafe

19 Şubat 2015 Perşembe

Çam ağacı

     
                                                       Çam ağacı (gemmae pini )


Çam ağacı (Gemmae pini) ( Uç tomurcukları)

           Birçok çeşidi olan ve yaz kış yaprağını dökmeyen bir ağaçtır. İlkbaharda meydana gelen genç tomurcuklar kesilerek alınır, gölgelik bir yerde serilerek kurutulur. Kabuğu ve yaprakları da şifa kaynağıdır.1 bardak sıcaksuya 1 tatlı kaşığı konur. İlk üç gün her öğün sonra sadece sabah akşam içilir.


  •             -Bronşit, nezle, sinüzit, grip, öksürük ve astımda çok faydalıdır. Göğsü yumuşatır,balgam söker, öksürüğü keser vücûda kuvvet verir.
  •             -Çam filizleri kaynatılıp bal ile tatlandırılarak sıcak sıcak içilmeye devam edilirse müzmin öksürüğe iyi gelir.
  •              -Çam kabuğu sirke ile kaynatılıp gargar yapılırsa diş ağrısına şifadır.
  •              -50 gram ''Çam kabuğu'' 1 litre suda kaynatılarak 2-3 bardak içilirse kabızlık yapar. Bal ile tatlandırılarak içilmeye devam edilirse balgam söktürür.
  •              -Çam kabukları öğütülüp yaraların üzerine serpilirse yaraları iyileştirir.
  •    Şöyleki;
  •               -1 fincan zeytin yağı, 60 gram çam sakızı ve 35 gram balmumu ile birlikte hafif ateşte eritilerek elde edilen merhem yaraların üzerine sürülürse kısa zamanda tedavi eder, cerahati temizler.
  •               -Çam fıstığı kuvvet verici bir besindir. Bronşit ve akciğer hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Cinsel gücü artırır.



             

              Bronşit Nezle Sinüzit Grip Öksürük Astım Göğüs Sertliği Balgam Sökücü Müzmin öksürük Diş ağrısı Yara Akciğer Rahatsızlığı Cinsel İsteksizlik Çam ağacı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder