Bumerang - Yazarkafe

20 Şubat 2015 Cuma

Defne Ağacı

                          Defne Ağacı (Laurus nobilis):

          Sert ve oval yapraklı bir ağaçtır,kışın yapraklarını dökmez, hoş kokuludur. Boyu 3 metreye kadar yükselir. Güneşli yerlerden hoşlanır. Park ve bahçelerde, mezarlıklarda, cami önlerinde, cadde kenarlarında çok rastlanır. Mart ve Nisan aylarında sarı çiçekler açar. Defne, gövde çelikleriyle çoğaltılır.

          Meyvelerinden istifade edilmek isteniyorsa, Eylül veya Ekim aylarında toplanarak gölgede ve havadar yerlerde kurutulur. Su ile kaynatılarak veya bal ile tatlandırılarak ilaç yapılır.

         - Kan dolaşımını tanzim eder.

          -İştah açıcıdır, hazmı kolaylaştırır.

         - 100 gram defne yaprağı 1 litre suda kaynatılarakgünde 2-3 bardak içilirse; nezle ve gribe, her türlü soğukalgınlığı ağrılarına karşı faydası görülür.

         - Ateş düşürür.

         - Halsizliğe ve yorgunluğa iyi gelir.

          - Romatizma için de şifadır.

          - Defne yaprakları ağızda çiğnenirse ağız kokusunu giderir.

          - Defne tohumu dövülüp bal ile macun yapılıp, doğuma bir hafta kala günde 3 çay kaşığı yenirse; Doğum sancılarını hafifletir, doğumu kolaylaştırır ve çabuklaştırır.

          - Bu macundan sabah akşam ceviz kadaryenirse karaciğeri tedavi eder.

         -  Bir-iki defne yaprağı pirinç, fasulye, nohut, mercimek gibi kuru gıdaların içine konursa onların kurtlanmasını önler.
Defne Ağacı iştahsızlık hazımsızlık kan damar nezle grip soğuk algınlığı soğukalgınlığı ateş düşürücü halsizlik yorgunluk romatizma ağız kokusu doğum sancısı doğum kolaylaştırıcı karaciğer 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder